Rotterdamse wint ‘Schilderij van het jaar 2015’

ROTTERDAM – Het werk van de kunstenares Rosa Boomsma is uit bijna 1000 inzendingen gekozen als Schilderij van het jaar 2015. Vorige week kwam de vakjury, waaronder Joop Daalmeijer (voorzitter Raad voor Cultuur) en Carin Reinders (directeur CODA museum), bijeen en kozen de winnaar uit 15 finalisten. Volgens Raoul Locht, de organisator van de verkiezing, was het niveau van de finalisten gemiddeld erg hoog maar is Rosa Boomsma als onbetwiste winnaar uit de bus gekomen.

De jury heeft ruim 3 uur beraadslaagd over de volgorde van de 15 finalisten. De keuze was voor de winnaar was echter unaniem: “De sfeer roept herinneringen op aan het werk van Charley Toorop. Al met al een zeer sterk en technisch knap portret met een duidelijk eigen handschrift.” Een mooie opsteker voor de 30-jarige Rotterdamse, die na haar studie Economie aan de Erasmus Universiteit een tweede carrière begon.

Met een Nederlandse en Belgische editie werd de Schilderij van het jaar verkiezing dit jaar voor de vierde keer gehouden. Doormiddel van twee stemrondes zijn door de vakjury en het publiek eerst 60 en daarna 15 finalisten verkozen uit 1261 inzendingen. Rosa Boomsma zal samen met de Belgische winnaar en de andere finalisten te zien zijn in de expositie ‘Schilderij van het jaar 2015’ in het CODA museum.

De expositie in het Coda Museum te Apeldoorn loopt van 13 maart tot 24 april 2016. Het winnende werk van Rosa Boomsma is tot die tijd te bezichtigen in de galerie Deelen Art in Rotterdam.

Bron: www.rosaboomsma.com | info@rosaboomsma.com

Rotterdamse kunstenares finalist ‘Schilderij van het jaar’ verkiezing

ROTTERDAM 7 december 2015 – De kunstenares Rosa Boomsma uit Rotterdam is samen met 14 andere kunstenaars doorgedrongen tot de finale van de Schilderij van het jaar verkiezing. Hiermee heeft ze zich verzekerd van een plek in de expositie die begin volgend jaar in het CODA museum te zien zal zijn. Bovendien maakt ze met haar werk kans op de titel 'Schilderij van het Jaar'. Een flinke opsteker voor de 30-jarige Rotterdamse, die na haar studie Economie aan het Erasmus een tweede carrière begon.

De Schilderij van het jaar verkiezing wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. In totaal waren er 1153 inzendingen vanuit België en Nederland. Doormiddel van twee stemrondes zijn door de jury en het publiek eerst 60 en daarna 15 Nederlandse finalisten verkozen. Medio december wordt door de vakjury de top 3 en de winnaar voor Nederland bekend gemaakt.

De expositie in het Coda Museum te Apeldoorn zal te zien zijn van 13 maart tot 24 april 2016. Het verkozen werk van Rosa Boomsma is tot die tijd te bezichtigen in de galerie Deelen Art in Rotterdam.

  • www.deelenart.nl
  • www.schilderijvanhetjaar.nl/finalisten
  • www.coda-apeldoorn.nl/museum/verwacht/schilderij-van-het-jaar