PERSBERICHT 7 december 2015

Rotterdamse kunstenares finalist ‘Schilderij van het jaar’ verkiezing

ROTTERDAM – De kunstenares Rosa Boomsma uit Rotterdam is samen met 14 andere kunstenaars doorgedrongen tot de finale van de Schilderij van het jaar verkiezing. Hiermee heeft ze zich verzekerd van een plek in de expositie die begin volgend jaar in het CODA museum te zien zal zijn. Bovendien maakt ze met haar werk kans op de titel 'Schilderij van het Jaar'. Een flinke opsteker voor de 30-jarige Rotterdamse, die na haar studie Economie aan het Erasmus een tweede carrière begon.

De Schilderij van het jaar verkiezing wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. In totaal waren er 1153 inzendingen vanuit België en Nederland. Doormiddel van twee stemrondes zijn door de jury en het publiek eerst 60 en daarna 15 Nederlandse finalisten verkozen. Medio december wordt door de vakjury de top 3 en de winnaar voor Nederland bekend gemaakt.

De expositie in het Coda Museum te Apeldoorn zal te zien zijn van 13 maart tot 24 april 2016. Het verkozen werk van Rosa Boomsma is tot die tijd te bezichtigen in de galerie Deelen Art in Rotterdam.