Rotterdamse kunstenares valt mogelijk opnieuw in de prijzen

ROTTERDAM – Na het winnen van de ‘Schilderij van het jaar’ verkiezing in 2015, is het werk van Rosa Boomsma nu ook genomineerd voor de Nationale Portretprijs. Van de 512 kunstenaars mogen 88 kunstenaars hun werk inleveren op Paleis Soestdijk, waar uiteindelijk 50 werken zullen worden geselecteerd.

De Nederlandse Portretprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en moet de Nederlandse tegenhanger worden van de Britse BP Portrait Award. Met ruim 850 inzendingen en namen als Rudi Ekkart en Jan Six in de jury lijkt de eerste editie van DNP nu al een succes. Van de 50 finalisten worden in juni 2 winnaars gekozen; één binnen de categorie 2D en één binnen de categorie 3D.

Het genomineerde schilderij is pas drie maanden oud en was direct verkocht. De eigenaars hebben gelukkig toegestemd het schilderij tijdelijk uit te lenen, zodat het hopelijk voor ieder te zien is in de expositie op Paleis Soestdijk (21 april t/m 15 juli 2017). Ander werk van Rosa Boomsma is te zien in de Rotterdamse galerie Deelen Art.